Трябва да се види на на място. Не може по форума.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем при палене
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеТрябва да се види на на място. Не може по форума.. Така става ли.
Поздрави
Дамяналфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от Ass Покажи съобщениеНяма как да се разменят свещите - диаметъра на резбата е различен!
От ляво на дясно си вървят голяма, малка, голяма, малка и т.н.! След като се върнах на по-високо октанов бензин, при мен спря да го прави номера с трудното палене.Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
"If the sun refused to shine, I would still be loving you.
When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."
Comment
-
Първоначално публикувано от BIzZkIt4o Покажи съобщениепочистих дросела и всичко се оправиDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Да напиша както бях обещал. Почистих дюзите с ултразвук и имаше подобрение но не на 100 %, почистих и дроселовата клапа, адаптация но пак нещата не бяха на 100 % и тогава видях че на ТПС му няма капачето и взех един втора употреба и О БОЖЕ колата стана друга кола. Няма го това глъхнене при палене и при ускоряване. Сега ще покарам малко с този втората употреба и ако се държи адекватно хубаво ако не нов но поне разбрах къде е проблема което е по важно.
Поздравиалфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.
Comment
-
А какво по дяволите означава това съкращение ТПС?!?!Алфа...всичко друго е компромис!
http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща
Comment
-
-
Карах колата на диагностика онзи ден ,грешки няма всичко работи.Правиха и нулиране и адаптация и кихнах 22 кинта.2-3 дена вече нямам проблем до днес и пак същата история.Вече започвам да си мисля,че проблема е някъде по линията въздушен филтър дросел.Сменям дебитомера,изхвърлям и катализатора и ако пак го направи шибания номер,ще ми писне и ще я продам най-накрая още малко да ме ядоса само!!!Алфа...всичко друго е компромис!
Comment
-
Та колеги смених дебитомера - оригинален ,не съм го взел от България,а чичката ми го прати от Италия и ако ви кажа колко пари ще паднете!Но това няма значение.Та има драстична промяна - разхода ми от 14-15 градско падна на около 11 ,а извънградско още н мога да повярвам 7.5....от 8-9.
Колата ускорява като полудяла,няма вече тръгване с близо 2000об/м ,а с малко над 1000.Обаче проблема с паленето пак си остава ,само че с тази разлика,че сега не глъхне при тръгване когато двигателя е студен.
Хайде на диагностика и пак няма грешки,всичко работи в нормите,дебитомера отчита на празен ход 12.8 кг въздух, на високи обороти отива почти до 300,ламбдата е перфектна ,а бе всичко.Обаче ми направи впечатление,когато ми беше отворен предния капак ,че при настъпване на газта,се получава шум,все едно някъде колата дърпа допълнително въздух.Нормално ли е това,защото на пръв оглед маркуча е здрав от въздушния филтър до дросела и възможно ли е от някъде другаде да си дърпа въздух и това да влияе върху студения старт на двигателя?Алфа...всичко друго е компромис!
Comment
-
Ами не маркуча е здрав,до преди малко я бях разчанчил отпред.Сега остава да пробвам само с тоя ТПС както ми каза преди .Но изобщо не знам къде да го търся по колата,нито го знам какво представлява колкото и странно да звучи.Ако може някой да постне две три снимчици...ще съм му благодарен!
A иначе след паленето при подаване на газ,колата се опитва пак да изгасне.Но тръгне ли и натиснеш ли педала се изстрелва.Не знам дали за всичко това вина има този ТПС?!Last edited by Tasho; d.m.y г., 18:11.Алфа...всичко друго е компромис!
Comment
Comment